Институт за следдипломна квалификация

КАК ДА КАНДИДАТСТВАМЕ ЗА РАБОТА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ (Практическа подготовка за конкурсите на Европейската служба за подбор на персонала - EPSO)

вторник, 20 октомври 2020 10:13 /
Начало:
събота, 27 март 2021
Край:
събота, 27 март 2021
Място:
ИСК при УНСС
Подробности:

Как да кандидатстваме за работа в Европейския съюз

(Практическа подготовка за конкурсите на

Европейската служба за подбор на персонала - EPSO)

 

ЦЕЛИ НА КУРСА

Предлаганият курс цели да предостави полезна практическа информация за конкурсите за работа в Европейския съюз. Курсът предоставя на участниците полезни практически указания за начина на кандидатстване за работа в ЕС, пълна информация за методологията на изпитните тестове и за успешна подготовка за организираните от EPSO конкурсни процедури.

ЦЕЛЕВА ГРУПА

Курсът е подходящ за широк кръг специалисти – финансисти, счетоводители, одитори, икономисти, юристи, експерти в областта на международните отношения, IT специалисти, преводачи, технически секретари, асистенти и други, тъй като представя общата методология на конкурсните процедури на EPSO.

Обучението е подходящо за всеки, който се интересува от практическа информация за възможностите за кандидатстване за работа в ЕС. Курсът е полезен за:

  • Професионалисти, завършили висше или средно образование, в търсене на успешна кариера и добро заплащане в международна среда;
  • Хора, които се интересуват от евроинтеграционния процес и искат да изградят професионална кариера в ЕС - една от най-престижните международни организации в света;
  • Силно мотивирани български граждани, които вече са решили да участват в конкурсни процедури, организирани от EPSO, имащи необходимост от практическа информация за тяхната успешна подготовка;
  • Тези, които желаят да работят в сърцето на Европа и да имат добри възможности и условия за развитие на личния и професионалния си живот, за пътувания, международни контакти и срещи с хора от различни европейски страни.

МЕТОДИКА

Курсът е изцяло с практическа насоченост. Основните акценти се поставят върху развитието на необходимите знания и умения при кандидатстването и успешната подготовка за конкурсите на EPSO. Част от обучителната програма е свързана с практически занятия и симулация на реалните изпитни тестове.

НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ

Обучението ще се проведе в онлайн среда.

ДАТА НА ПРОВЕЖДАНЕ:

27 март 2021 г.

ЦЕНА:

Цената на обучението е в размер на 150 лева.

 

СЪДЪРЖАНИЕ

НА ОБУЧИТЕЛНАТА ПРОГРАМА

 

ТЕМА

Часа

1       

Възможности за работа и кариерно развитие в ЕС. Конкурсното начало – основа за назначаването на работа в ЕС.

Категории позиции и длъжности в европейската публична администрация

1

2       

Видове и методология на конкурсните процедури на EPSO

1

3       

Обяви на европейските конкурси за работа в ЕС - източници, същност и значение за подготовката на кандидатите (включва и практическо упражнение относно анализ и синтез на реална обява). Начин за регистрация в конкурсните процедури на EPSO

2

4       

Основни фази и изпити в европейските конкурси на EPSO

1

5       

Практическа симулация на изпитни тестове – указания, характеристика, тактика

2

6       

Методиката за успешна подготовка за конкурсните процедури на EPSO

1

 

ЛЕКТОР

Лектор на курса е г-жа Мими Йотова, магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски” и експерт по европейска интеграция, специализирала в магистърска програма на Центъра за европейски изследвания и информация в София и в програма по Публична администрация в американските университети „Джорджтаун” и „Джордж Вашингтон”, Вашингтон, САЩ.

Г-жа Йотова има дълъг професионален опит в публичната администрация като е работила в следните институции: Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС (2017-2018), Институт по публична администрация (2014-2016, 2019), Административен съд – София област (2013-2014 г.), Министерство на правосъдието (1998-2000), Комисия за защита на конкуренцията (1991-1998). Тя е участвала и в различни национални, европейски и международни проекти.

Г-жа Йотова е създател и обучител в специализирания курс за подготовка на българските граждани за конкурсите за работа в ЕС (2004-2020), както и изявен лектор в множество обучения и форуми в областта на европейската интеграция, Правото на ЕС, Европейския модел за качество CAF и други - на национално и международно ниво.

За допълнителна информация и записване: г-жа Полина Никифорова - ИСК при УНСС, каб.105, моб.тел. 0888 000 237, е-mail: [email protected]

Намерете ни на картата: ТУК

Таксите за обучение се превеждат по банковата  сметка на ИСК: Банка УниКредит Булбанк, BIC UNCRBGSF, IBAN BG23UNCR76303100117207

Документи за кандидатстване можете да намерите ТУК