Институт за следдипломна квалификация

Курс: Крипто от нула

събота, 25 ноември 2023 16:46 /
Начало:
събота, 22 юни 2024 9:30
Край:
неделя, 23 юни 2024 15:30
Място:
Подробности:

Крипто от нула

Продължителност: 2 дена – 12 учебни часа

Начин на провеждане: Присъствено в ИСК при УНСС и онлайн чрез MS Teams

Дати на провеждане: 22-23.06.2024г.

Записване: за участие в курса, моля попълнете електронното ЗАЯВЛЕНИЕ 

*Участниците получават удостоверение за участие в краткосрочен курс.


 АНОТАЦИЯ

Можете ли да си представите ежедневието си без интернет? Блокчейн технологиите променят живота ни с бързи темпове, като създават среда, в която традиционните обществени отношения също намират отражение. Създават се и нови отношения, които на пръв поглед не попадат в обхвата на познатите понятия и сделки. „Крипто от нула“ е насочен към счетоводители, юристи, предприемачи и всички други еднорози, които искат да бъдат пионери в крипто екосистемата в България.

 ЦЕЛИ НА КУРСА:

  • запознаване с основни понятия и процеси;
  • разглеждане на елементите на основните понятия, процеси и сделки от правна, данъчна и регулаторна гледни точки;
  • национална и европейска правни рамки, регулиращи дейностите, свързани с криптоактиви;
  • международни правни норми и добри практики относно мерките срещу изпиране на пари.

_a523a_webinar (2).png ЛЕКТОРИ

Марина Мучакова е юрист по образование и специалист по данъчно и финансово структуриране и оптимизиране на бизнеси. Тя има богат опит в консултиране на физически и юридически лица, извършващи дейности с криптоактиви. Преподава в два центъра за професионално обучение – Инвест Клуб и Инвест Про. Водила е семинари към Експерт Ивентс, Международен банков институт, ФРП Академи.

Адвокат Десислава Спасова е специалист по търговско право и правни режими, регулиращи дейностите, свързани с криптоактиви. Има опит в консултиране на физически и юридически лица, извършващи крипто дейности в България, Европейския съюз и трети държави. Тя е експерт по ядрено право към Международната агенция за атомна енергия от 2016 година. Специализирала е в Института за устойчиво лидерство на Университета Кеймбридж, в Съвместното училище на Международния център за теоретична физика и Международната агенция за атомна енергия в Триест, Италия, в Международно училище по ядрено право в Монпелие, Франция, и в Института по ядрено право, Баден, Австрия.

Николай Хаджийски е практикуващ юрист от седем години, като е консултирал клиенти от България и други държави в Европа. Завършил е своето юридическо образование в Нов Български Университет.
Има богат опит в сферата на финансовото и енергийното право. От повече от две години се специализира в правните аспекти на криптоактивите и мерките срещу изпиране на пари.

Юлиян Щалиянов е завършил право в СУ "Св. Климент Охридски”. Притежава петнадесетгодишен стаж в различни държавни органи с опит в административното, гражданското и търговското право, както и в сферата на защита на личните данни. Работил е в областта на земеделските фондове на Европейския съюз. Последните седем години работи в сферата на банковото дело и финансовите институции.


ТАКСА: 650 лв.

ОТСТЪПКИ: *10% за повече от 2 курсисти от една и съща организация

                  или *10% за записване и плащане на таксата до 30.04.2024г. 

Банкова сметка на ИСК при УНСС: 

УниКредит Булбанк   

BIC на банката - UNCRBGSF 

IBAN BG23UNCR76303100117207

*Основание: Обучение в курс: „Крипто от нула" 

За допълнителна информация и записване:  Вангелия Вангелова - ИСК при УНСС, каб.109,  моб.тел. 0882 668 940, е-mail: [email protected]