Институт за следдипломна квалификация

50 години опит в продължаващото обучение


Търсене: Новини

TOC 2019-1-FI01-KA202-060922

вторник, 22 септември 2020 18:18

Supporting and Reforming the Transport Operator's Competence - Developing a unified training package for the transport operator in Europe

_f7d6d_TOC broc 8 pages var 2 ENGLISH 3_page-0002.jpg

web: http://toc-project.eu


В областта на транспорта и логистиката изграждането на вътрешния пазар при лоялни условия на конкуренция изисква единни правила за достъп до професията автомобилен превоз на товари и пътници. Такива общи правила допринасят за професионалната компетентност на автомобилните превозвачи, за рационализиране на пазарите и за подобряване на качеството на услугите в полза на превозвача, техните клиенти и икономиката като цяло и за подобряване на безопасността по пътищата. Проектът прави препоръка относно Европейската квалификационна рамка за национални и международни квалификации за автомобилен превоз на пътници и пътници.

Цели на проекта

Основната идея на проекта е да разберете как професионалната компетентност „Ръководител транспортна дейност“ се различава на практика в страните, участващи в проекта , какви формални документи са необходими, какви документи и умения са необходими достъп до професията и как тези документи са взаимно разпознаваеми в различните страни партньори.

Целта на този проект е също да подпомогне ежедневната работа на ръководителя на транспортната дейност. Тъй като ръководителя обикновено е професионалист в транспорта, а не е предприемач, той може да има недостиг на умения в управлението на бизнеса. За целта създаваме тренировъчен път и инструментариум. Създаваме и пакет за обучение, който може да се използва за обучение на по-големи организации.

Участници

По проекта си партнират 6 организации от 6 различни държави: TYOTEHOSEURA RY (Финландия) е водещата организация., PONS SEGURIDAD VIAL (Испания), Training2000 (Италия), Mag Prenner & Partner GmbH (Австрия), C.O.S. Polen -Robert Rudnik (Полша) and Института за следдипломна квалификация към Университета за национално и световно стопанство. Партньорството ще включва и University SUPSI (Switzerland). Партньорските организации са експерти в областта на професионалното образование и обучение по транспорт.

Проектът се състои от шест резултата:


1) Преглед и анализ на текущото състояние на компетентност на ръководителите транспорт и анализ на правната рамка и текущите практики: Целта е да се идентифицират областите от компетенции, от които ръководителят транспортна дейност се нуждае в ежедневната си работа. Съответната област е разделена на модули, единици и резултати от обучението.

2) Карта на компетенциите на ръководителите транспортна дейност: описание на професионалния профил на транспортните компании като единици на резултатите от обучението

3) Стъпки и инструментариум за подобряване на компетенциите и качеството на ежедневните дейности на ръководителя на транспортната дейности: Курсът за обучение ще позволи на ръководителите да приведат стандартите за компетенции към транспортния сектор и нуждите на обществото. Обучението ще се осъществява чрез инструменти за обучение, които се използват ежедневно от операторите, което прави обучението независимо от времето и мястото за обучение.

4) Cross Media Platform: платформа за електронно обучение с интерактивен учебен материал

5) Методи за обучение и ръководство за трансфер: как разработените единици са на разположение и могат да бъдат използвани.

6) Препоръки: Очертаване на различията при практикуването на професията и обобщаване на предложения за практическото хармонизиране на регламентите и законите в различните страни.

Резултати от проекта и дългосрочни ползи:

– подобряването на ноу-хау влияе върху формирането на добри практики и ценообразуване, и предотвратява нарушаването на конкуренцията.

– Възможност за здравословен растеж на бизнеса в транспорта и на отворените пазари

– Единният опит позволява създаването на бизнес партньорства

– Компании с високи компетенции = финансово успешни компании, модерни нагласи (дигитализация, роботика, нови технологии, екологично мислене) и отговорни действия

– Въздействие върху безопасността на движението по пътищата = Възможност за инвестиране навреме и изгодно

– Въздействието върху околната среда = зелената логистика в транспортните компании се взема предвид, водена от екологичното мислене.

– Положително Въздействие върху привлекателността и имиджа на индустрията

Научете повече за проекта: ТУК

Прикачени файлове:

application/pdf TOC broc 8 pages var 2 ENGLISH 3.pdf - 417 KB

Галерия снимки от TOC 2019-1-FI01-KA202-060922 ...