Институт за следдипломна квалификация

50 години опит в продължаващото обучение


Търсене: Новини

Проект LiNT стартира с встъпителна партньорска среща в София

петък, 28 юни 2019 13:37

На 25 и 26 юни 2019 г. в конферентна зала „Панония“ на хотел Будапеща в София се проведе встъпителната партньорска среща по проект „Обучение на млади предприемачи по бизнес грамотност“ (Literacy and Numeracy Training for Young Entrepreneurs – LiNT), № 2019-1-FR02-KA205-015974. Проектът се изпълнява от Aformac, Франция (водеща организация), в партньорство с Института за следдипломна квалификация при УНСС и други три организации от България, Гърция и Испания.

Срещата бе открита от ръководителя на проекта от Aformac – г-н Матю Шафер и ръководителя на втория български партньор по проекта – Институт за подготовка на служители в международни организации, които приветстваха участниците и пожелаха успех в предстоящите дейности на консорциума по проекта, свързани с подпомагане развитието на уменията на младите предприемачи в партньорските страни. През двата дни на срещата бяха представени предвидените по проекта интелектуални продукти, като партньорите обсъдиха непосредствените задачи по проекта.

LiNT е 20-месечен проект, изпълняван по програма Еразъм+ Младеж на ЕС, който се реализира в периода юни 2019 г. – февруари 2021 г. Основната цел на проекта е да се подпомогне осигуряването на пътища за подобряване на знанията и компетенциите на младите предприемачи чрез насърчаване на обучението по езикова и цифрова грамотност. Младите предприемачи – участници в проекта, ще имат възможност за участват в пилотни обучения в партньорските държави, като се възползват от създадените по проекта ресурси – обучителни модули по езикова и цифрова грамотност и електронна платформа за обучение.

Галерия снимки от Проект LiNT стартира с встъпителна партньорска среща в София ...