Институт за следдипломна квалификация

50 години опит в продължаващото обучение


Търсене: Новини

ИСК връчи сертификати на 20 служители на Агенция „Митници“ за успешно завършване на следдипломна квалификация

понеделник, 21 юни 2021 10:42


На 18 юни 2021г. по време на официална целеремония в зала „Тържествена“ в УНСС, 20 служители на Агенция „Митници“ получиха своите свидетелства за успешно завършена квалификация „Международни икономически отношения и митническа политика" в ИСК при УНСС. Съвместната програма между Института за следдипломна квалификация и Националния учебен център на Агенция „Митници“ се провежда от близо 30 години и продължава своето развитие.

С приветствено слово към специализантите се обърнаха проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д.н. Живко Драганов, директор на Института за следдипломна квалификация и Павел Тонев, директор на Агенция „Митници“.

  „За мен е огромно удоволствие да съм тук пред вас и да ви приветствам от мое име и от името на ректора проф. д-р Димитър Димитров, за вашето завършване на квалификационния курс по МИО. Нашите партньорски отношения с агенция „Митници“ датират от много отдавна и се радвам, че вие сте избрали Института за следдипломна квалификация при УНСС за повишаване квалификацията на служителите на агенцията. Това е институт, който е познат в цяла България, с половинвековна история. В наше лице вие можете да откриете квалифицирани преподаватели, добра материална база и качество на обучението, утвърдило се през годините. Уважаеми специализанти, поздравявам ви за това, че сте изявили желание за повишаване на вашите знания, умения и компетентности и не се съмнявам, че тази ваша стъпка ще доведе и до кариерното ви израстване!“, обърна се към специализантите проф. д-р Цветана Стоянова.


„Изключително се вълнувам да застана пред вас, не само като директор на агенция „Митници“, но и като бивш възпитаник на УНСС. Наш основен приоритет е повишаване на образованието и квалификацията на служителите. Затова съм много радостен, че хора с възможности и качества като вас продължават професионалния си път.“, поздрави специализантите Павел Тонев.


Проф. д.н. Живко Драганов също поздрави специализантите за усърдната работа и успешното завършване, въпреки трудностите около пандемията.


 Искам да изкажа адмирации към това разбиране на необходимостта да се развива следдипломното обучение в едно толкова важно за нашата държава учреждение като Агенция „Митници“. За да отговори на динамичните отношения и промени, които възникват в ежедневния работен процес на служителите в агенцията, УНСС и в частност ИСК се стремят да бъдат адекватни, като от тази година предлагаме освен специализацията „МИО и митническа политика“ и още една специализация, а именно „Правно регулиране на митническия контрол“ , добави още проф. д.н. Живко Драганов.На церемонията присъстваха още доц. д-р Иван Стойчев, дългогодишен директор на ИСК и проф. д-р Атанас Льондев, университетски преподавател по Финанси, Валутен, Митнически и Данъчен контрол в ИСК.

„С колегите успяхме взаимно да се справим с материята, която се изучаваше, макар и дистанционно. Бях приятно изненадан от избраните от вас теми за разрешаването на актуални и вълнуващи проблеми, които наистина могат да намерят своето приложение. Представянето ви беше на много високо ниво и  този тържествен документ е доказателство за положения от вас труд“, подчерта проф. д-р Льондев.


Церемонията продължи с връчване на сертификатите на специализантите от „Международни икономически отношения и митническа политика".

  

     

Галерия снимки от ИСК връчи сертификати на 20 служители на Агенция „Митници“ за успешно завършване ...