Институт за следдипломна квалификация

50 години опит в продължаващото обучение


Търсене: Новини

Дипломиране на XIV випуск на Водна академия

вторник, 25 октомври 2022 11:09

На 21 октомври 2022 г.,  за XIV пореден път успешно се дипломираха курсистите от квалификационния курс по „Икономика и мениджмънт на ВиК отрасъла“ известна като Водна академия.

Мениджъри и служители от  ВиК компании в София, Ямбол, Стара Загора, Бургас и Благоевград получиха своите свидетелства за професионална квалификация на специална церемония в Зала "Тържествена" на УНСС.

Програмата за следдипломна квалификация по „Икономика и мениджмънт на ВиК отрасъла“ е създадена от Институт за следдипломна квалификация при УНСС и Център за обучение към Ютилитис Сървисис през 2007 година с основна задача да повиши знанията и капацитета на висшия мениджмънт на ВиК операторите и служители в отрасъл ВиК, в областите като Право на ЕС, Качество на предоставяне ВиК услуги, Цени и ценообразуване, и Управление на инфраструктурни проекти.

Лектори във Водната академия, са авторитетни преподаватели от УНСС, водещи икономически експерти и инженери с дългогодишна практика.

Обучението приключи със защита на дипломни тези, разработени на основата на реални казуси от практиката в сектора, а на церемонията проф. Боян Дуранкев поздрави дипломантите и сподели колко ценна и важна е водата, нещо, за което често забравяме.

Самата  церемония беше съпроводена с химна на България, на ЕС и студентския - "Viva Academia", ритуал, който въздейства на ниво, отвъд практичния ум.

Над 200 е броят на участниците, завършили следдипломното обучение, които работят активно за реформата в отрасъл ВиК.  

Пожелаваме по вода да им върви на всички наши курсисти!

Разбира се, с благодарност към партньорите ни от Ютилитис Сървисис и в очакване на юбилейния XV випуск.

Водна академия.jpg приветствие проф.Дуранкев.jpg

Галерия снимки от Дипломиране на XIV випуск на Водна академия ...