Институт за следдипломна квалификация

55 години опит в продължаващото обучение


Търсене: Новини

Откриване на курс обучение за работа с полиграф – „детектор на лъжата” в ИСК при УНСС

вторник, 28 май 2013 9:28

    На 27.05.2013 г. в Института за следдипломна квалификация при УНСС стартира провеждането на двумесечен курс за обучение за работа с полиграф – „детектор на лъжата” с курсисти от цял свят, вкл. страни като Англия, Нова Зеландия, Южна Корея. В курса участват и служители на МВР и на служби по сигурността на банки и корпорации. Курсът поставя началото на Първото полиграфско училище в Европа.

    Курсът се организира и провежда съвместно с ASSESS - най-голямата компания в България, предлагаща полиграфски услуги и Backster school of Lie Detection - най-известната школа за полиграфски изследвания в света, базирана в Сан Диего, Калифорния. Нейният основател Клийв Бакстер с право се счита за основоположник на модерната полиграфия като дисциплина. Тези курсове до момента са се провеждали само на територията на САЩ и това е първият по рода си курс не само в България, но и в Европа. Успешно завършилите курса ще могат да станат членове на Американската полиграфска асоциация /АПА/, което ще им позволи да прилагат уменията си по целия свят.

    На добър час на курса пожела Проф. д.ик.н. Стати Статев - ректор на УНСС, а в речта си г-н Грегори Адамс – директор на Backster school of Lie Detection и един от лекторите изтъкна, че се надява този курс да сложи началото на традиция. Г-н Пол Реден /Backster school of Lie Detection/ връчи сертификати на АПА на г-н Неделчо Стойчев – директор и зам. директора на Института по психология на МВР. Организаторите на курса г-н Тодор Тодоров - управител на ASSESS и доц. д-р Марчо Марков – директор на ИСК при УНСС поздравиха участниците.

    

    На откриването присъстваха: ген. Калин Георгиев – главен секретар на МВР, гости от посолствата на страните, от които има курсисти,  представители на служби по сигурността на големи банки и корпорации, като HP Global Security Service, Профисек, OS Bulgaria, JobTiger, DHL, модна къща „Агресия”, Лукойл, Евроброкер, ВИВА КОМ, ВИП Секюрити, СИ БАНК, ОББ, ПроКредит, Глобул, ЧЕЗ България, СКОРПИО.

    

Галерия снимки от Откриване на курс обучение за работа с полиграф – „детектор на лъжата” в ИСК при ...