Институт за следдипломна квалификация

55 години опит в продължаващото обучение


Обновено: четвъртък, 04 юли 2024 17:02

Управление на интелигентна мобилност

 

        

Продължителност: 2 семестъра

Форма на провеждане: модулна, съботно-неделна присъствено в ИСК

Такса: 1690 лв.

Начало: октомври 2024г.

Анотация

УПРАВЛЕНИЕ НА ИНТЕЛИГЕНТНА МОБИЛНОСТ е курс за придобиване на професионална квалификация „Експерт-ИТС“ с познания за анализиране, проектиране, разработване и управление на интелигентни транспортни системи. Курсът е разработен в съответствие със сега действащите европейски и национални цели, политики, програми и законодателство в областта на интелигентните транспортни системи. Взема предвид и последните промени в европейското законодателство, относно рамката за внедряване на интелигентните транспортни системи в областта на автомобилния транспорт и за интерфейси с останалите видове транспорт.

 

Учебното съдържание е разделено на три групи. Първата е насочена към обща информация, определения и изисквания към интелигентните транспортни системи. Изучават се дисциплини в европейското и национално законодателство. Втората е насочена приложимостта на интелигентните транспортни системи в градска среда, пътища между населени места и по Европейски транспортни коридори, мултимодални пътувания, пътна безопасност и сигурност и услуги за съвместна, свързана и автоматизирана мобилност.

Третият съдържателен модул е насочен към анализа, проектирането и разработването на проекти в областта на интелигентните транспортни системи; оценка на риска бизнес мениджмънт; оценка на въздействието и управлението на интелигентни транспортни системи.

В съдържанието на всеки от лекционните курсове се спазва баланса между науката и практиката, фундаменталното и приложното познание. Изградени по този начин лекционните курсове по отделно и заедно дават възможност на студентите да формират представа не само за интелигентните транспортни системи, но и за тяхното  приложение в сферата на транспорта, управлението на трафика и повишаване на безопасността на движението по пътищата.

Преподавателите имат висока научна експертиза в областта на проектиране, разработване и управление на интелигентни транспортни системи. Прилагат интерактивни методи за преподаване, изискващи активно участие на обучаемите. Курсът завършва с разработване и защита на дипломен проект.


Учебен план 

Първи семестър:

1.Нормативна уредба и основи на интелигентните транспортни системи

2. Приложение на итс и добри европейски практики

3. Устойчива мобилност и ИТС

4. Управление на транспортни и логистични системи

5. Мобилни комуникации и мрежи

      

  


Втори семестър:

1. Анализ на потребностите, оценка и разработка на итс проекти 

2. Управление на ИТС проекти

3. Моделиране и прогнозиране на трафика чрез ИТС

4. Управление на безопасността и сугирността в транспорта

5. Развитие на интелигентни градове

Документи: След успешно приключване на обучението на всеки курсист ще бъде издадено Свидетелство за професионална квалификация "Експерт по интелигентни транспортни системи" от Института за следдипломна квалификация.

За допълнителна информация и записване: Кристиян Герчев, тел: 0882668940, е-mail: [email protected]

ДОКУМЕНТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:

ЗАЯВЛЕНИЕ

След подаване на заявлението е необходимо да попълните бланка - ЛИЧЕН ФОРМУЛЯР, представите оригинал и копие на диплома за висше образование. Към личния формуляр прилагате 2 броя снимки паспортен формат, които са необходими при издаване на свидетелството за следдипломна квалификация.

Банкова сметка на ИСК в лева:

УниКредит Булбанк     

BIC на банката - UNCRBGSF 

IBAN BG23UNCR76303100117207

Получател: ИНСТИТУТ ЗА СЛЕДДИПЛОМНА КВАЛИФИКАЦИЯ ПРИ УНСС

Основание: Обучение по "Вътрешен контрол и одит в лечебни заведения"